Heemspel - Heemkunde Werkgroep Reusel

Koptekst
Ga naar de inhoud

Heemspel

CONTACT
Handleiding Heemspel
N.B. Voor degenen die problemen ondervinden met het volgen van de beschrijving hierna (en dat zullen m.n. gebruikers van Apple-apparaten -iPads en iPhones- zijn, maar ook sommige gebruikers van Android-apparaten, hebben wij voorzien in een downloadknop om meteen het spelformulier te kunnen downloaden en van daaruit verder te gaan met invullen, mailen en/of printen. Zie verderop 'Afdrukken' en 'Invullen en inleveren...'.
 
Downloaden en openen spelformulieren
Klik in de openingspagina (homepage) van de HWR-website (adres https://www.heemkundereusel.nl), op de speciale jubileum-banner om naar de spelpagina te gaan. Op deze pagina staat een link naar het reglement en een link naar deze handleiding. Na het eventuele lezen van beide documenten doorgaan naar het heemspel.
De twee formulieren, benodigd voor het Heemspel worden als één (pdf-)bestand gedownload door te klikken op het downloadpijltje rechtsboven in het spelformulier. Afdrukken kan door te klikken op het printericoontje , rechts van het downloadpijltje (zie hierna). Voordeel van downloaden is, dat het formulier na downloaden en openen op pc, laptop, mobieltje of tablet direct op het apparaat ingevuld kan worden.
Alleen pagina 1 hoeft, ingevuld, ingeleverd of gemaild te worden. Er zijn heel veel pdf-apps beschikbaar, waarmee een pdf-bestand zoals het heemspelformulier geopend kan worden. De beste keuze is de Adobe Acrobat Reader DC (voor pc en laptop) en de Adobe Acrobat Reader app (voor Android of Apple mobieltjes en tablets). Dan zijn meteen mail- en printmogelijkheden beschikbaar. Het programma voor de MS Windows-pc en -laptop is desgewenst hier gratis te downloaden:                                                 .
De app voor mobieltjes en tablets is te vinden in de Google Play Store, resp. in de Apple App Store.
 
Afdrukken
Afdrukken (printen) kan dus, zoals hierboven al vermeld, direct vanaf de website, maar kan ook na het invullen van de formulieren (zie hierna).
Afdrukken is automatisch in kleur, bij gebruik van een kleurenprinter. Afdrukken zonder kleuren? Probeer dan af te drukken in grijstinten, niet in zwart-wit, dat bevordert de leesbaarheid en bespaart inkt (of toner bij gebruik van een laserprinter).
 
Invullen en inleveren spelformulieren
De formulieren zijn op drie manieren in te vullen.
1.       Met de hand, nadat ze uitgeprint zijn.
2.       In de browser, d.w.z. het formulier bekijkend in www.heemkundereusel.nl. Daarna wel bij downloaden klikken op ‘met jouw wijzigingen’.
3.       Digitaal invullen na het downloaden.
De formulieren zijn op twee manieren in te leveren.
1.       Printen, invullen en deponeren in de brievenbus van het gemeentehuis, Kerkplein 3 te Reusel.
2.       Digitaal invullen en meteen vanuit het programma/ app (of als bijlage) mailen naar heemspel@heemkundereusel.nl
OF...
© 2022 Heemkunde Werkgroep Reusel
Elke dinsdagmorgen 10-12 uur, zijn bezoekers van harte welkom
bij de HWR, locatie Gemeentehuis. De (gratis) koffie staat klaar!          
Terug naar de inhoud